Avondlockdown wordt verlengd t/m 14 januari

De avondlockdown die sinds zondag 28 november is ingesteld wordt verlengd t/m vrijdag 14 januari.

Dit maakte demissionair premier Rutte vanavond bekend tijdens zijn persconferentie over de coronamaatregelen. Er zijn zorgen over een nieuwe besmettingsgolf door de omikronvariant van het coronavirus.

Door de verlenging van de maatregelen blijft het verboden om van 17.00 uur tot 05.00 uur te volleyballen in de Topdivisie en lager, in ieder geval t/m vrijdag 14 januari.

De Nevobo zal later deze w B5eek de clubs informeren over de gevolgen voor de voorronde van de Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) op zaterdag 8 januari. Ook over het NK Beach Indoor, dat gepland staat van 5 t/m 8 januari, wordt later deze week gecommuniceerd.

Huidige maatregelen in de sport

Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft de NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld. Deze wordt naar aanleiding van de persconferentie zo snel mogelijk geüpdatet, naar verwachting morgenmiddag.

Ga naar het protocol verantwoord sporten

Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en de sport, is er ook een FAQ opgesteld door NOC*NSF. Ook deze wordt zo snel mogelijk geüpdatet.

Ga naar de FAQ NOC*NSF