Binnensportlocaties gesloten t/m 14 januari

Het demissionaire kabinet heeft zaterdag 18 december bekendgemaakt dat er van zondag 19 december t/m vrijdag 14 januari een harde lockdown wordt ingevoerd. Dit betekent dat alle binnensportlocaties in deze periode worden gesloten. Buitensportlocaties blijven wel open tussen 5.00 en 17.00 uur. Voor topsport wordt een uitzondering gemaakt.

Bovenstaande heeft als gevolg dat er geen volleybaltrainingen en indoor beachvolleybaltrainingen meer mogen plaatsvinden de komende weken, dus ook niet overdag.

Onderstaand de belangrijkste regels m.b.t. corona en sport die vanaf zondag 19 december gelden (zie ook website Rijksoverheid):

Alle binnensportlocaties zijn gesloten

Uitzondering topsport

  • Uitzondering op het sluiten van sportlocaties zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.

Welke topsporters mogen trainen en wedstrijden spelen?

  • Onder de categorie profsporters vallen alle deelnemers binnen de topcompetities, alle sporters met een NOC*NSF-topsportstatus, alle sporters die een arbeidscontract hebben en/of voor hun inkomen hier afhankelijk van zijn.

Zowel volleybal als beachvolleybal vallen onder de topcompetities waar een uitzondering voor wordt gemaakt.

Sportkantines

  • Sportkantines zijn gesloten. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

Er is geen publiek aanwezig bij amateursport en professionele sport

  • Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur

  • Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
  • Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Sport buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.