Jeugd sportfonds

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Waarom zijn wij nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen (bron: Armoede in kaart 2019, SCP). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

In 2022 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 77.309 kinderen en jongeren mee laten doen. Bekijk alle feiten en cijfers van 2022 in ons jaaroverzicht.

We vragen niet actief om donaties van particulieren. Als je ons werk wilt ondersteunen, kun je een donatie doen of een actie organiseren met behulp van ons Actieplatform.

Jaarverslag 2022

Bekijk meer jaarverslagen, cijfers en onderzoeken

Governance

Sam&

Logo Sam& voor alle kinderen

Sam& voor alle kinderen is een samen-werkingsverband van Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Samen zetten deze fondsen zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen we door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van o.a. educatie, sport, cultuur, het vieren van een verjaardag en vrije tijd. Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs (zoals leerkrachten, schuldhulpverleners, huisartsen of wijkteams) eenvoudig een aanvraag kunnen indienen voor meerdere voorzieningen voor kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld.

Contact

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het doen van een aanvraag in je eigen gemeente? Ga naar ‘Zoek een fonds bij jou in de buurt’ en typ je postcode of gemeente in. Op de pagina van het fonds in je eigen gemeente, vind je de spelregels en de contactgegevens van de coördinator.

Vragen over een aanvraag voor een kind, facturen van contributies en waardebonnen of de aanmelding als intermediair? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij jou in de buurt.