Corona

Corona Toegangsbewijs (CTB) vanaf 13 november 2021

Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs (CTB), is het voor sporters vanaf 6 november ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde binnensporten. Dit houdt in
dat sporters vanaf 18 jaar het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd moeten worden op een CTB. Zonder een geldig CTB heb je helaas geen toegang tot de sporthal. Ook kan er gevraagd worden naar je ID, dus vergeet vanaf nu dus alsjeblieft je QR code en ID niet bij je training of wedstrijd!

Hoe regelen we het tijdens trainingen?
Tijdens de trainingen in Het Anker vragen wij je om je te laten controleren op een geldig CTB bij een contactpersoon per team. Veelal zal dit de trainer zijn. Wij willen de aanvoerders en trainers vragen om deze verantwoordelijkheid met ons te dragen en de mensen binnen het team aan te sporen om zich te laten controleren.

Tijdens trainingen in Het Bewegingshuis verwacht de beheerder dat de verenigingen en dus de teams zelf de CTB uitvoeren bij 18+ sporters. Dit gebeurt bij de ingang van de desbetreffende zaal, maar ook kleedruimtes.
Let op: er zal ook verwacht worden dat men een mondkapje draagt. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het kapje mag af tijdens het sporten en in kleedruimtes.

Hoe regelen we het tijdens wedstrijden?
Tijdens de wedstrijden in Het Anker vragen wij je om je te laten controleren op een geldig CTB. Dit gebeurt bij de boven-ingang. Hier zal iemand staan die de controle op zich neemt.

Op de competitie dinsdagen vragen we de thuisspelende teams om één persoon voor die avond verantwoordelijk te maken voor de CTB-controle.

CTB in de sportkantine
In de sportkantine gelden net weer andere regels. Wil je plaatsnemen in de kantine en een drankje nuttigen, dan zul je daar vanaf 13 jaar een geldig CTB moeten kunnen laten zien.

Publiek
Vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur is publiek niet meer welkom in het Anker om de wedstrijden te bekijken.

Komende periode
Vrijdagavond 3 december is er uiteraard weer een nieuwe persconferentie. We moeten kijken wat hier precies verder aan aanpassingen uit naar voren gaat komen en hoe deze nieuwe richtlijnen vorm gaan krijgen. Het kan zijn dat de manier van aanpak nog zal wijzigen, maar daar houden we jullie van op de hoogte.
Voor nu hopen we dat er zo veel mogelijk wedstrijden gewoon gespeeld gaan worden. Mochten er lastige situaties ontstaan waardoor het spelen van wedstrijden echt niet mogelijk blijkt, geef dit dan aan, dan kijken we samen naar een oplossing. De Nevobo zal hier flexibel mee omgaan. Neem ook alsjeblieft contact met ons op, als deze mail vragen oproept of er nadere afstemming nodig is.

Tot slot, blijf denken aan jouw gezondheid en die van de medesporters. Kom niet trainen als je klachten hebt.
Let op: Overal zal het controleren wat meer tijd in beslag nemen, dus houdt hier rekening mee wanneer je een (uit)wedstrijd hebt, ga iets eerder weg.

Corona Check Scanner
Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de Corona Check Scanner-app nodig. De Corona Check Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).
De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:
* De eerste letter van de voornaam; en/of
* De eerste letter van de achternaam; en/of
* De geboortedag; en/of
* De geboortemaand.
Daarnaast vindt er ook direct een check op coronagerelateerde gezondheidsklachten plaats.
De check op het coronatoegangsbewijs is voldaan wanneer:
* de scanner groen kleurt; en
* het ID overeenkomt; en
* de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft.

Corona Check Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig.
Verdere informatie is te vinden op:
https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen
https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/ondersteuning-in-coronatijd/

Mocht je zaken missen of nog inhoudelijke vragen hebben, stel deze dan via de mail: bestuur@voorsterslag.nl